Barn Update – The Dining Room

Finally, at the weekend I found some time to spend on the Essex Barn project.

The dining room is semi-open plan to the kitchen and has the flagstone floor that runs throughout the ground floor, lots of wooden beams and a whole wall of windows.  The client had already chosen a 3 metre long dining table that fits in with the distressed, slightly industrial theme of the main living area.  It’s made from a 300 year old temple door and has metal struts on the underside.  He also liked the distressed metal chairs I had shown him previously.

I was concerned that all this wood and metal and stone could look cold and hard without the soft furnishing that soften up the living room so I went for colour.

I quite like it.  What do you think?

Sources here.

October 23, 2012
October 25, 2012

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Reply

    Helena

    October 24, 2012

    this is going to look fab! i love the red in this scheme, it really injects the right kind of warmth. Actually, i’ve been trying to find the right colour for my sideboard which looks rather bland at the moment. i think i’ve found it now. thanks Karen, inspiring as always.

    • Reply

      deardesigner

      October 24, 2012

      Thanks Helena, so glad you found it inspiring.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.